Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har satt upp ett nytt mål

”Kompisar som jag pratade med tyckte att jag skulle kolla på Göteborgsvarvet”.

Annons
Dileepa Waththanayaka tränar vidare för nästa lopp.

I höstas sprang Dileepa Waththanayaka Stockholm halvmarathon. Nu tränar han vidare och han har satt upp nya mål, då i första hand Göteborgsvarvet.

– Det ska bli kul, jag har inte ens varit i Göteborg förut, säger Dileepa Waththanayaka.

Under 2015 kunde FP-sportens läsare följa Fagerstaborna Anna Eriksson och Dileepa Waththanayaka i deras målmedvetna träning för att klara Stockholm halvmarathon. Båda klarade loppet, som avgjordes den 12 september, problemfritt. Redan innan halvmaran hade Dileepa tankar på fler lopp, och kanske även längre lopp. Kanske rent av att lägga upp träningen för att klara Stockholm marathon.

Nu väljer han i stället att ta sikte på Göteborgsvarvet den 21 maj. Ett lopp som brukar marknadsföra sig som ”världens största halvmaraton” med över 64 000 anmälda löpare och med en publik på kanske 200 000 personer längs banan i centrala Göteborg blir det förstås en riktig folkfest.

– Jag var nöjd med träningen inför halvmaran och ville fortsätta att träna mer löpning, och då är det bra att ha ett lopp som mål, säger Waththanayaka.

– Kompisar som jag pratade med tyckte att jag skulle kolla på Göteborgsvarvet. Och det verkar vara riktigt bra, jag har inte ens varit i Göteborg, bara åkt förbi. Men jag tror att det är lite mer fest runt det loppet än vad det var i Stockholm.

Så med Göteborgsvarvet som mål startade Dileepa sin löpträning igen. Och precis som inför Stockholm låter han FP-sportens läsare följa med honom på resan mot Göteborg. På samma sätt som inför Stockholm halvmarathon har Dileepa hittat ett träningsprogram att följa. Inför förra loppet blev programmet ett bra stöd för att hitta rätt mängd träning.

– Jag har väl inte följt programmet exakt den senaste veckan, sedan snön kom, säger Waththanayaka.

– Men jag hittar andra sätt träna på. Jag kör min yoga och jag simmar. Så jag tror att jag har hittat en bra balans i min träning. Och när snön försvinner blir det mer löpning igen.

Längre fram i vår hoppas Dileepa åter kunna ta hjälp av löpcoachen Åsa Bergman för att få till tekniken.

– Vi fick bra hjälp av Åsas teknikpass inför förra loppet. Och det är en trygghet att ha rätt teknik när du springer. Så jag ska prata med Åsa igen, säger Waththanayaka.

En skillnad inför det kommande loppet jämfört med Stockholmsloppet, blir att Dileepa nu även tänker lägga fokus på kosten som en del i sin uppladdning.

– Förra gången var det enbart fokus på träningen. Men nu tänkte jag att jag kanske skulle ha lite färre kilon att bära på. Så jag försöker tänka på vad jag äter. Men det är svårt. Jag är en godisråtta, säger Waththanayaka och skrattar.

Läs mer: Göteborgsvarvet

Annons