Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli FAIK:s nye tränare

Stig Svanström. Lägg det namnet på minnet. Det kan nämligen bli han som coachar Fagersta AIK i höst.

Annons
FAIK är på jakt efter en ny huvudtränare.

Han har tränat ungdomslag i Skellefteå och varit med i organisationen kring Västerbottens tv-pucklag som vann guld. Senast jobbade han som assisterande tränare i Clemensnäs HC. Och nu kan Stig Svanström ta över som tränare för FAIK.

– Han kan hockey och ger oerhört mycket energi. Det är så vi kan känna att vi kan komplettera varandra i det här, säger FAIK:s sportchef Stefan Persson.

För att just kunna komplettera varandra blir viktigt. Det är nämligen tänkt att Mikael Adamsson, som agerade huvudtränare under den andra delen av den gångna säsongen, ska vara ”istränare” i höst.

– Vi är intresserade av Micke och jag vet att han är intresserad. Vi tror och hoppas på att vi kan komma till en lösning, säger Persson.

Om det blir så att Svanström tar över som huvudtränare ska alltså Adamsson vara istränare – förhoppningsvis tillsammans med FAIK-bekantingen Vesa Jaakkola.

– Vesa har fått en förfrågan. Men det är inga djupa diskussioner än så länge. Han är tänkt som målvakt- och istränare.

Tilltänkte Svanström, som bor i Södertälje just nu, är inte för tillfället involverad i någon hockeyverksamhet. Men han känner suget att snöra på sig skidskorna igen.

– Han känner att han vill tillbaka till hockeyn. Vi har en dialog och det låter positivt. Det känns som att vi har kommit en bit på vägen, säger Persson.

När vill du ha tränarfrågan klar?– Jag hoppas att vi har klar tränarbiten innan vi går i gång med barmarken (början av maj, reds anm). Då vill jag ha större delen av truppen och även tränarbiten klar så att vi får en bra start med trygghet i gruppen.

Läs mer: Hela 14 namn finns på Stefan Perssons lista över nyförvärv. I onsdagens FP kommenterar han samtliga spelare.

Annons