Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tar över som sportchef i Per-Ols

Han har följt Per-Ols herrar länge och känner laget utan och innan. Nu tar Johan Andersson över som sportchef i laget.
– Jag kände att den här rollen kan passa mig, säger Andersson.

Tero Heikki ut som sportchef, Johan Andersson in. Det beslutet togs i veckan för att kunna bredda organisationen ännu mer i Per-Ols herrlag. Den nye sportchefen, Johan Andersson, följde laget hela förra säsongen och fungerade även som hjälptränare. Men nu har han alltså fått en ny roll i laget – efter att han tackade nej till ett fortsatt tränaruppdrag.

– Jag vet vad som försiggår i laget, jag har bra kontakt med både tränare och spelare. Men jag tackade nej (till att träna laget) för att jag inte har tid med tanke på mitt jobb. Dock kände jag att jag ville vara med på något sätt. Det är skön stämning i laget och jag ville inte släppa det helt. Då kände jag att den här rollen kan passa mig. Jag har en större roll nu, men det kräver inte lika mycket tid under säsongen, säger Johan Andersson.

Anderssons ambition framöver är att etablera laget i toppen av division 2 och på sikt också föra upp Per-Ols i division 1.

– Om jag gör mitt jobb ordentligt kommer vi att vara där snart, säger Andersson.

Avgående sportchefen Tero Heikki, som nu i stället blir lagledare i herrlaget, hyllar Andersson:

– Han är väldigt engagerad när han åtar sig något. Väldigt strukturerad och bestämd. Det känns som ett klockrent val, säger Heikki och tillägger:

– Han har mycket idéer och kommer att vara en tillgång i styrelsearbetet.

Andersson har en bakgrund som spelare i Virsbo och Ramnäs. Som tränare har han haft hand om Surahammars damlag i en och en halv säsong innan han hängde på Per-Ols herrar förra året.