Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tycker marknaden är lika spännande varje gång

Det är jobbigt, slitigt, mycket planering, men också fruktansvärt roligt. Detta blir 16:e året i rad som Christer Wallin arrangerar Norbergs marknad.

”General Wallin” kallas han på skoj av några av klubbmedlemmarna i Lions som han gick med i år 1998.

Samma år började han jobba med marknaden.

– Då var jag lakej åt den där generalen, säger han med ett skratt samtidigt som han pekar åt Karl Hörlins håll.

Nu är det dock Christer som drar i trådarna för att få allt att klaffa inför marknaden.

Jag ser fram emot det. Det ska bli spännande!

Han berättar att det för det mesta är roligt men att det även kan vara jobbigt.

– Ja det kan ju bli bakslag också.

Han berättar om gånger då det snöat eller när elektriciteten strulat. Men det är saker som de har lyckats lösa på något sätt.

Även om det är Christer som är marknadsansvarig så hjälper alla till på olika sätt. Den mentaliteten var en av anledningarna till att Christer gick med i Lions.

– Här ställer vi upp för varandra.

– När det är marknad krävs det att alla 32 medlemmar, fruar och barn hjälper till.

Nu i helgen är det dags för årets marknad och det är något Christer ser fram emot.

– Då är det skönt och lugnt. Då kan man sätta sig och sjunka bort, säger han med ett leende och förklarar att han kan slappna av när allt väl har satts igång.

Då rullar det på lite av sig själv.

Christer bor tillsammans med sin sambo och deras två barn på en gård där de har bland annat hästar och får. Där tillbringar han mycket av sin fritid.

– Jag är engagerad i andra föreningar också, inom jakt och LRF.

Christer berättar att han historiskt varit väldigt engagerad inom föreningslivet. Framförallt när det gäller ungdomar i jaktsammanhang.

För honom betyder engagemanget inom föreningslivet och Lions gemenskap, vänner och hårt arbete, speciellt när det gäller marknaden.

– Det handlar om att bereda andra glädje, säger han och berättar samtidigt att allt Lions gör är ideellt och att pengarna går till olika välgörande ändamål.

Han pratar om hur marknaderna har varit föregående år och han lyser upp när han berättar att Norbergs befolkning i stort sett dubblas under marknadshelgen. Förutom cirka 130 knallar så går ungefär 10 000 människor runt på stan och tar en titt på sevärdheterna.

– Ja det är tvärstopp ibland, säger Christer med ett skratt.