Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slåss för överlevnad – nu anmäler VästeråsIrsta bottenkollegan efter förlusten

Matchen mellan VästeråsIrsta och Drott skulle ha spelats i december, men flyttades till 21 januari.
Nu anmäler VI motståndarna Drott för att de använt sig av en icke spelklar spelare.
"Det kan inte utgöra en nackdel att ha koll på tävlingsbestämmelserna" skriver VI på sin hemsida.

Annons

För Plus-kunder: Blytunga starten sänkte VästeråsIrsta mot klassiska Drott

Alexander Stenbäcken och hans VI föll mot Drott senast. Nu anmäler de motståndarna.

VästeråsIrsta och Drott slåss med varandra i bottenskiktet av tabellen och möttes så sent som för två dagar sedan, en match som Drott vann komfortabelt med 32–29.

Matchen skulle ha spelats redan i december, men fick då skjutas upp.

Och nu anmäler VI motståndarna och bottenkonkurrenten Drott.

Orsaken är att Drott ska ha använt sig av en spelare som inte var spelklar för Drott 11 december, det datum som matchen skulle ha spelats egentligen. Reglerna säger att om en match byter speldatum får endast spelare som var spelklara vid det ursprungliga datumet spela i matchen på det nya datumet. Spelaren i fråga ska nu ha anmälts för spel 20 januari, dagen innan matchen.

VästeråsIrsta konstaterar också att Drott haft en avstängd spelare på bänken och i matchprotokollet, men väljer att inte anmäla det.

"VästeråsIrsta HF har övervägt att korttidslåna eller värva spelare under en tid med många skador, men avstått bland annat eftersom eventuella nyförvärv ändå inte hade kunnat delta i den flyttade matchen mot HK Drott Halmstad. Det kan inte utgöra en nackdel att ha koll på tävlingsbestämmelserna och agera utifrån det, samtidigt som det skulle medföra fördel att inte ha koll. HK Drott Halmstad har därmed fått fördelar inför matchen som de inte har rätt till enligt gällande tävlingsbestämmelser" skriver VästeråsIrsta på sin hemsida.

Mer läsning

Annons