Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dan Beutler förlänger med Malmö: "Fanns bud från Bundesliga"

Hallstasonen och den förre detta Irstamålvakten Dan Beutler, har förlängt med HK Malmö i två år.
– Det fanns bud från Bundesliga, men jag trivs så bra i Malmö och vill avsluta karriären här. Helst med att ordna ett SM-guld till klubben, säger Dan Beutler till skanesport.se.

Annons

Arkivbild. Dan Beutler har förlängt med HK Malmö för två år. Det är där han vill avsluta karriären.

Den 39 år gamla Dan Beutler bestämde sig för att fortsätta med handbollen och förlänga med HK Malmö på grund av en simpel anledning.

– Huvudsakligen för att jag tycker det är så väldigt roligt. Jag trivs helt enkelt ypperligt i Malmö, säger han till skanesport.se.

Att kontraktet är på två år, är främst på grund av bekvämlighet.

– Jag orkar inte förhandla fler gånger. Jag orkar inte! Det var två år eller inget alls. Dessutom pratar jag med HK Malmö om en möjlig lösning efter karriären. Någonting handbollsrelaterat.

Men det fanns andra bud.

– De schweiziska mästarna och något Bundesligalag. Men det här kändes bäst. Både för mig själv och min familj, säger Beutler som nu måste fortsätta pendla mellan Åhus och Malmö.

– Ja, var det något som låg och gnagde i det här beslutet så var det just den biten. E22:an alltså… Men det får vara värt det.

Dan Beutler berättar för skanesport.se att han drivs mycket av själva vinnarinstinkten, som längtan efter att vinna ett nytt SM-guld.

– Just den biten betyder mycket. Dels för min egen del. Men även för att Jörgen Rasmusson, som lagt ner sin själ i den här klubben, om någon förtjänar att ta ett SM-guld, säger Beutler om HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson som själv är glad över förlängningen.

– Det har ur mer än en aspekt varit viktigt för oss att få Dans namnteckning på ett nytt kontrakt. Dels är han som alla vet, en utav seriens absolut bästa målvakter, men han är även en färgstark profil som med sitt annorlunda målvaktsspel är en stor favorit bland vår publik och våra samarbetspartners. Vi kan nu bygga vidare och har en viktig kugge att räkna in i vår fortsatta satsning mot toppen, säger han till lagets hemsida.

Annons