Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Öbergs första ord efter makalösa guldskrällen i OS: "Svårt att fatta vad jag har gjort"

Artikel 7 av 21
Vinter-OS 2018: Skidskytte
Visa alla artiklar

Hanna Öberg vann OS-guld överlägset i skidskytte-distansen.
Nu har hon mött media för första gången efter det som självaste Magdalena Forsberg kallar för "en av de största skrällarna i svensk OS-historia".
– Jag har svårt att fatta vad jag har gjort, säger hon till Eurosport.

Annons
Hanna Öberg vann guld överlägset. Foto: Carl Sandin (Bildbyrån).

22-åriga Hanna Öberg hade gjort bra lopp tidigare i OS. Men inte nått ända till pallen.

På 15 kilometer ställde hon då till med en otrolig sensation. I överlägsen stil, med 40 sekunders marginal, vann hon OS-guld i Pyeongchang.

– Jag har känt att jag inte varit helt hundra nöjd i loppen innan. Lite har saknats. Jag har känt att jag inte varit helt hundra nöjd i loppen innan. Lite har saknats. Jag har gjort jättebra lopp, men saknat lite. I dag fick jag till ett perfekt lopp, säger hon i Eurosport.

Perfekt var det verkligen. Hon sköt fullt och åkte dessutom så pass bra att konkurrenterna, stornamnen, tappade på sista sträckan.

– Jag kände efter att jag träffat i liggserien att jag kommer nog sätta dem i stå också. Jag är faktiskt imponerad av mig själv.

Lagkamrat efter lagkamrat, såväl som förbundskapten och pojkvännen Jesper Nelin, grät i tv-sändningarna. Sammanhållnigen är stark bland skidskyttarna, som alla har sin bas i Östersund.

– Det är så fint att de bli så glada för min skull. Vi jobbar för det här tillsammans och det hade lika gärna kunnat vara dem.

Eurosport-experten Jonas Karlsson kallade det för en av de största skrällarna i svensk OS-historia och fick medhåll från Magdalena Forsberg.

Och det går väl att hålla med.

– Jag har svårt att fatta vad jag har gjort, säger Hanna Öberg.

Annons