Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter efter fjärdeplatsen i slalom

En missad pallplats i slalomtävlingen i Åre. Men Frida Hansdotter lät sig inte slås ner av det – nu siktar hon stenhårt på att säkra andraplatsen i den totala slalomcupen.
– Det är jätteviktigt att ta de här poängen, säger hon.

Frida Hansdotter var inför slalomtävlingen i världscupen i Åre en av de främsta favoriterna till att ställa sig längst upp på pallen. Hon jagade även amerikanskan Mikaela Shiffrin i den totala slalomcupen och om Hansdotter hade kommit före Shiffrin i resultatlistan hade avståndet minskat.

Nu blev det tvärtom. Shiffrin gjorde i princip som vanligt – hon vann med över en halv sekunds marginal. Hansdotter, som låg tvåa efter det första åket, slutade på fjärdeplats.

– Shiffrin är ju magisk duktig. Vilken talang! Men därefter är det jag just nu, säger Frida Hansdotter.

Exakt så är det. I och med Shiffrins vinst i Åre säkrade hon även segern i den totala världscupen, med en slalomtävling kvar. Men Hansdotter ligger just nu på en säker andraplats. Trean Marlies Schild, från Österrike, ligger trea en bra bit efter. I Åre åkte Schild ur i det andra åket.

– Det är ju så, det handlar inte bara om det här åket. Det är så mycket mer. Så för mig känns det jätteviktigt, säger Hansdotter om sin fjärdeplats och tillägger:

– Förra året var jag fyra i slalomcupen och nu ligger jag bra till så det är väldigt viktigt att ta de här poängen.

Hansdotter kom ut som den näst sista åkaren i det andra åket. Då hade redan svenskan Maria Pietilä Holmner säkrat en pallplats och frågan var om Hansdotter skulle göra detsamma. Men en tidig miss i det andra åket förstörde hennes chanser.

– Jag flög ut och det är tråkigt. Jag vet att det tar tid, speciellt när det är sådan här snö, att jobba upp farten igen. Jag missade mycket och det är klart att det är tråkigt så här på hemmaplan. Men samtidigt har jag gjort en så bra säsong, så en fjärdeplats är jag nöjd med.

I mål var Hansdotter trea, efter Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson, men då väntade samtidigt giganten Mikaela Shiffrin vid starten. Och hon gjorde inget misstag. Säkert gled hon i mål 60 hundradelar före Pietilä Holmner.

Läs mer: Efter slalomtävlingen var det både glädjetårar och sorgetårar i det svenska landslaget. Då passade Hansdotter på att hylla sammanhållningen landslagsåkarna har. Läs i måndagens FP.