Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter jagar en VM-medalj

Under tisdagen landade Frida Hansdotter i österrikiska Schladming. Hon har sin bästa säsong bakom sig med flera pallplatser – därför satsar hon nu mot en VM-medalj.

Frida Hansdotter har radat upp starka resultat under säsongen. Och det är framför allt i slalom, som avgörs den 16 februari, hon vet att hon har störst chans att nå långt när VM i Schladming drar i gång. De senaste tre slalomloppen har hon slutat tvåa alla gånger. Första pallplatsen kom i Zagreb (Kroatien), sedan i Flachau (Österrike) och nu senast i Maribor (Slovenien).

– Där har jag fått visa att jag verkligen är att räkna med. Jag har fyra pallplaceringar från i vinter (den första i Åre, reds anm), så det finns alla möjligheter att ta medalj. Men det är bara en tävling och två åk, så det måste vara min dag, säger hon.

Den främsta motståndaren för Frida Hansdotter i slalom-disciplinen är utan tvekan underbarnet Mikaela Shiffrin från USA. Hon knep förstaplatsen både i Zagreb och i Flachau.

– Hon har åkt fantastiskt bra i vinter och är en riktig talang, berömmer Hansdotter 17-åringen.

Hansdotter ska också köra storslalom den 14 februari, men där är förväntningarna inte lika högt ställda.

– En medalj där är inte långt bort. Men det är främst i slalom jag vet vad som krävs för att vara med i toppen.