Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter räknar ner mot OS

Hon har varit bland de tio främsta i världen vid varje slalomtävling i vinter. Nu ska Frida Hansdotter slipa på de sista detaljerna i åkningen inför OS – som närmar sig med stormsteg.

Den sjätte februari är det OS-invigning i ryska Sotji. 15 dagar senare står Frida Hansdotter bakom startgrinden för att köra slalom.

Under vintern har hon kört fyra slalomtävlingar och slutat bland de tio främsta varje gång. I söndags kom hennes ”sämsta” slalomplacering hittills då hon ändå slutade tia. Men Hansdotter var inte nöjd.

– Det är en bra placering, men jag är inte nöjd med den. Jag gjorde ett misstag på flacken, då tappar man mycket, säger Hansdotter som låg fyra efter det första åket.

Hansdotter ska köra ytterligare två slalomtävlingar i världscupen innan hon åker till Sotji. Först i Flachau och sedan i Maribor. Nu vet hon också exakt vad hon måste träna på om det ska bli tal om en möjlig OS-medalj.

– Det är skönt att det har dragit i gång med mer slalom nu. Det är min bästa disciplin och jag vet vad jag behöver göra. Även storslalomen har gått bra, men jag har haft stolpe ut där. Om jag bara kommer ner vet jag att jag är snabb och jag vet att jag kan vara med bra där också, säger Handsotter och tillägger:

– Jag kommer träna på de bitarna jag vet att jag kanske är lite svagare i just nu.