Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotters tunga säsong fortsätter

I St Moritz skulle Frida Hansdotter ta säsongens bästa storslalomplacering.Det gick inte alls som tänkt. Hansdotter körde ur i det första åket.
– Tråkigt att åka ur, säger Hansdotter.

Söndagens världscupdeltävling i schweiziska St Moritz blev en stor svenskdag. Jessica Lindell-Vikarby slutade tvåa, Maria Pietilä Holmner sexa, och Kajsa Kling på tionde plats.

Norbergs Frida Hansdotter, som varit 24:a i de två tidigare storslalomtävlingarna i vinter, ville väldigt gärna visa att hon har mer att ge.

– Jag vet att jag kan så mycket bättre, sa Hansdotter inför helgen.

Det visade hon om inte annat förra säsongen, så förhoppningar om en riktigt bra placering fanns det fog för.

Nu tog tyvärr Hansdotters tävling slut redan efter drygt 30 sekunder. Och hon var i gott sällskap. Åkare som Mikaela Shiffrin, Lara Gut, Federica Brignone och Elisabeth Goergle körde alla ur i det första åket.

Vann gårdagens tävling gjorde fransyskan Tessa Worley, som var drygt tre tiondelar snabbare än Lindell-Vikarby.

– Jag tycker ändå att jag åkte okej till det att jag körde ur. Det tar jag med mig till nästa storslalomtävling, säger Hansdotter.

– Nu ska det bli kul med slalom på tisdag.

Den tävlingen körs i Courchevel, Frankrike.