Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är barnens semesterfavoriter

Nordens bästa temapark är Legoland. Det anser i alla fall
barnfamiljer i en ny omröstning. Här är deras andra favoriter.

För andra året i rad har Legoland utsetts till Nordens bästa temapark, när besökarna på sajten barnsemester.se får säga sitt. Parken kommer alltså före både Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och High Chaparral i Hillerstorp.

- Jag tror att Legoland vinner igen eftersom parken har något för hela familjen. Där finns upplevelser för småsyskonen såväl som berg- och dalbanor för de lite större och modigare. Bara att gå runt i parken och titta på modellerna och miniland är en stor upplevelse, säger Jenny Forsberg på Barnsemester.se

Henrik Höhrmann, vd på den danska temparken, är stolt över utmärkelsen.

¬- 40 procent av våra gäster kommer från utlandet och många av dem är våra svenska grannar. Därför är det en stor ära att vår danska park för andra året i rad toppar listan, säger han.

Flera favoriter

Det fanns också andra danska favoriter när besökarna röstade på den svenska sajten. Som Nordens bästa djurpark korades till exempel Zoo Köpenhamn, före både Kolmården och Skånes Djurpark. Bästa nöjespark är enligt barnfamiljerna Liseberg i Göteborg, följt av Tusenfryd i Norge och Tivoli i Köpenhamn. Utmärkelsen för bästa akvarium gick till Atlanterhavsparken i Ålesund, Norge, och bästa inomhuslekland till Monkey Town i Jönköping.

Det charterbolag som framförallt går hem hos barnfamiljerna är Ving. De hamnade i topp i kategorierna bästa reseföretag för barnfamiljer, bästa familjekoncept, bästa barnklubb och bästa familjehotell.

Röstningen pågick under hela 2012.