Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Carlbergs beslut - just nu

Det räcker med att spola isen på Fagerliden för att Stefan Carlberg ska bli sugen på att spela ishockey i FAIK. Men nu slår han fast att det inte blir något spel i år. Fast 100 procent säkert är det inte.

Annons
Stefan Carlberg har tackat nej till spel i FAIK.

Redan i fjol tackade Stefan Carlberg för sig i Fagersta AIK. Då hade han precis fått sitt tredje barn och ville lägga mer tid på familjen. Men till slut var han ändå med i slutomgångarna i serien, när FAIK led av spelarbrist.

Sportchefen Stefan Persson visade intresse för Carlberg till den här säsongen också – men efter mycket tänkande har nu ”Carla” tackat nej.

– Jag känner att jag inte riktigt har tid att ge dem 100 procent som man ska ge om man ska vara med i en sådan här satsning som de gör nu. Det är enbart därför. Tiden räcker inte till, säger Carlberg och syftar på att hans barn har egna aktiviteter nuförtiden.

Men det har inte varit ett lätt beslut att ta för honom. Han menar att tankarna har gått mycket fram och tillbaka innan han tog det slutgiltiga beslutet.

– Ena dagen vill jag köra en säsong till. Men nästa dag har jag känt att det inte kommer att gå. Sugen kommer jag alltid vara, så är det. Det räcker med att spola isen.

Kan du tänka dig en liknande lösning som i fjol, när du kom tillbaka till laget på grund av spelarbristen?– Absolut. Det har vi pratat om, jag och Stefan (Persson). Om det blir skador och sjukdomar är det bara att de ringer så kommer jag och fyller upp träningarna. Så får vi se vad det leder till. Men jag finns tillgänglig om det blir mycket folk borta, säger Carlberg och tillägger:

– Det var Stefan själv som föreslog det här. De ringer om de saknar folk. Det är skönt att inte vara helt bortkopplad.

FAIK har värvat friskt till säsongen och många är överens om att laget bör ligga i toppen av tabellen och fightas om en playoff-plats. Något som också Carlberg skriver under på.

– Det ser väldigt spännande ut. Får de bara ihop gruppen så att alla drar åt samma håll kommer det bära långt. Hur långt det blir har jag inte en aning om. Men det kommer att gå bra, jag tror stenhårt på det här laget. Och även på tränaren, han kommer att passa bra in i FAIK.

Annons