Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Europas modemecka

Italien - det är Europas trendigaste land om européerna själva
får bestämma. Se listan på länder som passar de
modeintresserade.

Armani, Versace, Valentino, Prada - listan över italienska designers kan göras lång. Och Italien utses också till Europas trendigaste nation, i en undersökning av flygjämförelsesajten Skyscanner. Andra ställen att frossa i mode på är Spanien, som kom tvåa, och det klassiska modelandet Frankrike, trea på topplistan.

De 12 000 européer som svarade på undersökningen tyckte att det minst trendiga landet är Ryssland. Holland och Turkiet ansågs inte heller ha mycket att komma med när det gäller mode.

Danmark före Sverige

Men också Sverige fick ett ljummet betyg. De svarande verkade inte ha hört talas om det svenska modeundret, och placerade Sverige på en ljummen mittenplacering, under Danmark.

- Inte ens svenskarna själva röstade på Sverige som en av de mest trendkänsliga nationerna, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.

Topp fem trendigaste länderna:

1. Italien

2. Spanien

3. Frankrike

4. Storbritannien

5. Danmark