Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är lagen till Gothia Cup

Västanfors IF:s flickor födda -98 och -99 åker på lördag ner till Gothia Cup för andra gången. Och de menar själva att de är bättre än sist. Det bådar gott.

Förra året åkte VIF:s 98:or ut i den första matchen i a-slutspelet i Gothia. 99:orna föll i den andra matchen i b-slutspelet.

I år är viljan att gå längre stark. Och lagen tror på sin kapacitet.

– Vi är bättre än förra året. Men då hamnade vi också i typ en dödsgrupp. Nu satsar vi på a-slutspel, säger Wilma Holst, kapten i 99-laget.

Även Carolina Lång, kapten för 98:orna, siktar högt.

– Jag vill spela på Heden, säger hon självsäkert.

Spel på Heden innebär att laget minst måste ta sig till a-slutspel och helst vinna några matcher där på väg fram till den stora finalen.

– Vi åker ner för att vinna. Men det är också en upplevelse för tjejerna. Vi åker ner en dag tidigare för att hinna se Finland-Sverige (dam-EM) på Ullevi, säger ena tränaren Mikael Wikman som passar på att hylla sina tjejer:

– Det är en skön stämning i laget. Spelarna har hållit ihop sedan de började spela fotboll. 99:orna har också haft stor nytta av att vara med och spela med 98:orna genom åren. De har gjort det riktigt bra tillsammans med dem.

Matcherna i all ära, men precis som tränare Wikman säger, menar även spelarna att hela upplevelsen att åka på Gothia Cup är stor:

– Det här är det roligaste som finns, att åka iväg på cup med laget, säger Carolina Lång.