Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Mais krav på Södra

Fyra vinster, en oavgjord och hela sex förluster. De resultaten räcker inte om Södra ska nå sitt säsongsmål i höst. Och tränare Khoa Mai efterlyser nu fler starka karaktärer i laget.

Fagersta Södra spelade sin sista match för vårsäsongen i onsdags. Efter fyra raka förluster i division 4 blev det äntligen vinst när Medåkers IF slogs tillbaka med 1–0.

Men trots att Södra fick med sig ett positivt resultat till sommaruppehållet finns det mycket att fundera på till hösten. Lagets tränare Khoa Mai har en tuff uppgift framför sig.

– Vi har ett ungt lag. Det är många mentala bitar som behöver komma på plats. Vinnarmentaliteten och ansvaret måste upp. Det här är en lagsport och vi måste göra det tillsammans, säger Mai.

Just att någon eller några spelare tar ett större ansvar i laget är något som Mai trycker extra mycket på. Under våren förlorade laget de tre viktiga spelarna Carl Enarsson, Sebastian Jansson och Martin Metsomäki som alla blev skadade. Något som gjorde Mais jobb ännu svårare.

– Det var typiskt att vi fick skador på nyckelspelare. Alla tre är centrala spelare som vi försöker bygga upp vårt spel kring. Jag tror inte att det finns någon match som vi har haft en identisk trupp eller identisk startelva. Och självklart blir det svårt för spelarna när det kommer in nya gubbar hela tiden, säger Mai.

Det menar han ska vara en bidragande faktor till att Södra åkte på så många förluster en bit in på säsongen. Det började med hemmaförlusten med 3–2 mot Kolsva IF. Sedan fortsatte raset: 1–4 mot bottenlaget IK Oden kom oväntat, 1–2 mot Irsta IF sved i ögonen och i 2–4-förlusten mot IFK Västerås FK tappade Södra i slutskedet.

– Det har varit mycket stolpe ut för oss också. Sedan blir det svårt för oss när vi släpper in det första målet. Det jag kan känna från sidan är att det saknas en ledargestalt som tar plats och ansvar när det behövs.

Har ni varit sämre än lagen ni har förlorat mot?

– Nej, det tycker jag inte. När vi mötte IFK Västerås var de det bättre laget, men ändå hade vi länge chansen att vinna.

Hur ska ni kunna lyfta er till hösten?

– Vi har fortfarande en intern målsättning att sluta topp fem i serien. Det tycker jag fortfarande är fullt realistiskt. Men vi måste få kontinuitet och göra bra prestationer gång på gång för att spela ihop laget, säger Mai och fortsätter:

– Det bästa vore om alla tog ett större ansvar. Jag har lite större förväntningar på de äldre och mer rutinerade spelarna, jag vill att de tar mer plats och visar sin erfarenhet. Inte bara en eller två ska göra jobbet. Vi ska jobba som ett kollektiv.

Är du nöjd hittills?

– Nej, det kan jag inte vara. Jag har mycket högre förväntningar på mig själv och hela laget. Det finns mer att hämta.

Mer: Läs om alla de lokala lagens läge inför hösten i måndagens tidning.