Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är målkungens hemlighet

Han är 43 år gammal. Och återigen skyttekung i division 5. Här berättar Skinnskattebergs Mikael Ernebrink om vad det är som gör att han kan hålla i sin målform trots sin i sammanhanget höga ålder.

I fjol gjorde Mikael ”Brinken” Ernebrink 16 mål på 20 matcher i division 5. I år har han gjort 15 – på bara 9 matcher. Låt det poängteras att Ernebrink är 43 år gammal. Och fortfarande dominant i anfallet.

– Hemligheten är att vi spelar bra fotboll. Vi kommer runt på kanterna och jag är ofta i boxen, säger Ernebrink.

I fjol klagade målkungen på att han kände sig för ensam uppe på topp. Men det är något han nu har fått acceptera i det spelsystemet – och även anammat.

– Jag var lite ovan i positionen, men nu har jag lärt mig mer. Och vi är ett topplag i år. Då rinner bollarna in lättare.

Är du bättre i år?– Ja, det känns nog så. Jag har fått vara skadefri också, det är viktigt i den här åldern.

Ett framgångsrecept som Ernebrink också kör med är att ändra spelstil ju äldre han blir. Han menar själv att han inte är lika snabb längre. Då får man plocka fram andra egenskaper. Och det är en egenskap Ernebrink har mycket av.

– Jag var ganska rapp i första steget förut. Men det finns inte kvar i dag. Nu får jag köra lite mer på rutin.

Läs mer: SSK:s tränare Patrik Parkatti har svaret på varför Ernebrink gör så många mål. Läs i onsdagens FP.