Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Mattsons nya roll i Västanfors

Utveckla och utbilda spelare så att de växer upp till bra fotbollsspelare. Det är Gunnar Mattsons nästa uppgift inom Västanfors.

Västanfors IF gör nu ytterligare satsningar på att få sina tjejer att stanna kvar inom fotbollen. För att det ska ske på rätt sätt har nu Gunnar Mattson tillsatts som ansvarig för spelarutvecklingen.

– Jag kommer fortfarande att jobba med seniorlaget och ha huvudansvaret för träningarna. Inom föreningen i stort, på ungdomssidan, handlar det om att få fram och jobba med en röd tråd. Det ska vara mer på pränt och finnas mer tydlighet inom varje åldersgrupp vad man ska jobba med, säger Mattson.

Svenska fotbollsförbundets spelarutbildningsplan kommer att användas och även Sisu kommer att hjälpa till. Allt för att spelarna ska få en så bra utveckling och utbildning som möjligt.

– Man måste titta på vad som är viktigt för en idrottstjej. Etik, kost, psykologi, säger Mattson och fortsätter:

– Att tjejerna ska ha jättekul är det viktigaste. Vi ska utbilda dem till fotbollstjejer som kan fortsätta när de är 16-17 år och då kan kliva in i ett a-lag. Personligheten är viktig att bygga, de ska lära sig på alla möjliga plan.

Har det här tänket fattats tidigare inom Västanfors?– Nej, det finns, men det kan bli bättre. Vi kan ha ett mer långsiktigt mål och skapa ett lugn och en tydlighet. Allt ska inte komma på en gång. Jag känner att det finns mycket kompetens bland ledarna i Västanfors. Många är engagerade och behöver och vill prata fotboll. Det är inte bara jag. Tillsammans kan vi komma fram till nya tankar.

VIF:s sportchef Mikael Wikman är mer än nöjd med Mattsons nya roll i klubben.

– Det är vi väldigt glada över, det här är något han brinner otroligt mycket för. Det känns skönt att knyta honom till sig. Bättre instruktör i Västmanland är svårt att få tag på, säger han.

Pelle Olander och Dennis Skult får coachningsansvaret för a-laget på matcherna.