Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Norbergs lokala hopp

I fjol blev Norbergs SK:s Ronny Wedin bästa lokala åkare i Engelbrektsloppet med en 15:e plats. Den placeringen vill han nu bräcka.

– Det är topp tio som gäller, absolut. Det är det jag har som mål och det har varit mitt mål hela säsongen. Om de bästa, som Daniel Tynell och Jimmie Johnsson, kommer vill säga. Många kommer att ha en tävlingsfri helg, vilket är lite synd. Det hade varit kul att få en riktig genomkörare med de absolut bästa i världen, säger Wedin.

Senast i helgen kom Wedin trea på Maserloppet som gick över 42 kilometer klassiskt. Formen är på uppåtstigande, men fortfarande vet han att han kan ge mer i spåren.

– Det går fortare i spåren i år. Jag har tagit ett litet kliv nu i år som jag ville göra redan förra året. Men det är mer fart och bra resultat nu än i fjol. Och nu när det går fortare gör jag av med mer energi. Det gäller att ladda på lite mer nu, säger han.

Hur ser du på att köra varv i stället för den vanliga slingan?– Jag skulle nog ha velat ha ordinarie bana. Det är den jag ser fram emot mest. Samtidigt får jag se den helgen som en utmaning för kommande tävlingar också. Banan kommer i alla fall gynna motionärerna.

Wedin har tävlat hårt sedan i mitten av november. December var den hårdaste månaden med många tävlingar. Men det har också satt sina spår. Wedin har under säsongen dragits med en del krämpor.

– Jag har gjort några prover, men jag har bara normala värden. Det kan handla om att jag har för dålig återhämtning, jag har ju kört sju dagar i rad. Jag har inte haft den återhämtning jag behöver.