Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är SM-tjejerna som ska försvara Västmanlands färger

Fyra lokala spelare finns med när Västmanlands F15-lag åker på distriktslag-SM i Umeå under torsdagen. Och målet är högt satt för laget.

Från Per-Ols IBF finns tvillingarna Wilma och Lovisa Hedin samt Alva Arnqvist med. Cassandra Parkatti representerar Knäppmora AIK. När Västmanlands F15-lag nu ska åka på SM i Umeå är förväntningarna höga – även om man vet lite om motståndet.

– Det är svårt att veta. Men jag tror att vi har stora chanser att gå långt. Jag tycker att vi är jätteduktiga, säger Cassandra Parkatti.

– Jag tror att vi kommer gå långt, absolut. Vi spelade ju 1–1 mot ett killag (Västerås IBS P99), säger Wilma Hedin.

I fjol hade Per-Ols åtta spelare med i laget. Men då blev det respass redan i gruppspelet. Från det laget finns i år både Alva Arnqvist och Lovisa Hedin med. De vet vad som krävs om laget ska nå framgångar.

– Förra året hade vi bara några få spelare som kunde avgöra matcherna. Nu är det flera, nästan alla, som kan avgöra, säger Lovisa Hedin.

Västmanland har vunnit de flesta träningsmatcher de har spelat inför SM. Över huvud taget har laget satsat på att bli mer sammansvetsade i år än i fjol. Det bådar gott.

– Jag tror att vi är bland de bästa lagen, säger Alva Arnqvist.