Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Snickars krav på Per-Ols

Daniel Snickars har fått nog. Nu menar han att Per-Ols styrelse måste bidra med ekonomiska medel för att herrlaget ska kunna göra en ordentlig satsning. Snickars själv är nämligen trött på att spela i division 2.

Per-Ols herrar har legat i toppen av division 2 de senaste säsongerna. Men det sista steget för att försöka ta en plats i division 1 har aldrig kommit. Nu menar lagets skyttekung Daniel Snickars att någonting måste hända inom klubben för att laget ska kunna ta klivet upp till de regionala serierna.

– Vi kan inte harva på den här nivån, vi måste fortsätta uppåt. Vi har ett bra lag för att ta oss upp, men allt måste bli bättre. Att ha 10-13 gubbar, det håller inte. Vi vinner inte en serie då, säger Daniel Snickars och tillägger:

– Vi är inte så långt från Silverstaden. Men de har en helt annan bredd och spets. De har en annan tyngd. Och det får de genom bredden.

Snickars menar att det är just bredden som saknas i Per-Ols. Därför vill han försöka få styrelsen att inse att det är genom pengar man kan locka spelare utifrån.

– Föreningen måste gå in och stödja, det är svårt att göra något utan bra ekonomi. Det kostar pengar att ta in spelare utifrån, så är det. Vi måste in med kvalitetsspelare rakt av. Det är klart att vi kan ta spelare från division 3. De har gjort det bra i år. Samtidigt tar det alltid minst ett år att komma in i spelet. Kvaliteten har vi i gruppen. Nu måste vi ha kvalitetsnyförvärv som kan bidra med 30-40 poäng per år. Vi får leta lite guldkorn i närliggande kommuner. För att få över de spelarna måste man ha pengar, det är inget att hymla om. Det måste föreningen vara beredd på.

Snickars menar att Per-Ols herrlag står vid ett vägskäl just nu. Antingen gör man en ordentlig satsning – eller så nöjer man sig med att spela i division 2. Och det är något som inte rimmar väl med Snickars ambitioner. Han är trött på att spela i tvåan.

– Ja, visst är det så. Alltid när man ska motivera sig ska man ha en målsättning. Det senaste halvåret har det gått bra, men det är svårt när man inte har haft så mycket att spela för. Det är därför det har dippat för oss. Det är svårt att motivera sig när serien är avgjord så tidigt. Silverstaden var för bra i år, helt enkelt.

Sala Silverstaden spelar i helgen för en plats i division 1. Och Snickars ser gärna att Silverstaden går upp – det ökar nämligen Per-Ols chanser att vinna serien nästa år.

– Nu är det dags att göra en rejäl satsning. Man kan inte bara säga det, det måste hända också. Ge Johan Andersson (sportchefen) förutsättningarna för att ta hit bra spelare.

– Vi står vid ett vägskäl. Ska vi bli ett bättre lag är det dags nu. Det är nu vi har chansen. Men vi måste utöka truppen.

Det faktumet är även sportchefen Johan Andersson införstådd med. Han vet att det är poängstinna spelare som måste tillkomma.

– Gör man en satsning till nästa säsong bör den dra i gång snarast. Det krävs att få ihop en trupp som vill vara med och satsa. Vi har visat i två säsonger att vi har kapacitet att vara med där uppe, säger Andersson.

Andersson har ännu inte diskuterat ärendet med resten av styrelsen, men ska göra det vid nästa styrelsemöte.

– Vi vill självklart ta det här till nästa nivå. Men vi måste ha klubben bakom oss.

I april anordnar Per-Ols öppna träningar. Redan nu finns det en del intressanta namn som har sagt att de ska dyka upp. Det bådar gott.

– Vi har redan nu tio personer som är sugna på att komma och träna. Sedan är det flera som har pågående seriespel och kval som vi inte har kontaktat. Men de vi har pratat med har visat intresse och tycker att det är bra med öppna träningar.