Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Södras glädjebesked

Plötsligt ökade Fagersta Södras chanser till en topplacering i division 4 markant. Nu är det nämligen klart att Serge ”Sash” Hermann återvänder till laget för spel från maj till augusti.

– Det är jättepositivt. Han är en allroundspelare, men det är i backlinjen han ska husera. Han är stor och stark och bra på huvudet. Han passar som mittback, säger Södras sportchef Peter Trsavec.

Hermann har varit i USA i tre år nu, där han går på Mars Hill University i North Carolina. Där har han blivit utsedd till sin skolas mest värdefulle spelare och han får lovord av sin coach. Men att spela i backlinjen är inget han själv ser som optimalt.

– Jag skulle hellre säga att anfallet är en mer passande roll för mig. Under de här tre åren jag har varit i USA har jag spelat anfallare. Men jag respekterar Khoa Mai och ledarstabens beslut och jag vill hjälpa laget på bästa sätt, oavsett om det blir anfallet eller försvaret, säger Serge Hermann.