Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Södras trupp – just nu

Sportchefen Peter Trsavec började med att kontraktera kaptenen Martin Metsomäki. Sedan blev det mer lättjobbat. Hittills har Fagersta Södra 13 spelare som har bekräftat en fortsättning till nästa säsong.

Fotbollssäsongen är slut – på planen i alla fall. Nu börjar Fagersta Södras sportchef Peter Trsavecs jobb att få ihop en stark trupp till nästa år. Och arbetet har börjat bra med många viktiga spelare som har meddelat att de fortsätter (se faktaruta nedan).

– De är kvalitetsspelare allihopa, så det är jättepositivt, säger Peter Trsavec.

Var det prio ett att få kvar Metsomäki i laget?– Prio är att ha kvar alla spelare och få en bredd i truppen. Men ”Merra” är en otroligt viktig pjäs för Södra. Han har ett stort Södrahjärta, säger Trsavec.

Under onsdagen ska ledningen och tränarstaben träffas för att diskutera vad som behövs till nästa säsong, både på och utanför planen. Självklart ska också möjliga nyförvärv diskuteras.

– Vi ska gå igenom truppen och komma med önskemål vad som behövs. Jag ska träffa några spelare inom oktober och november som jag vill ha till laget, säger Trsavec och tillägger:

– Vi har också ett väldigt positivt juniorlag med många kvalitetsspelare som nosar på en plats i a-laget. Målsättningen är att bli självförsörjande med både spelare och ledare, men det är inte alltid så lätt.

Hur känns det att Khoa Mai fortsätter som tränare?– Det känns bra, det gör det. Det har varit ett tufft år, det är hans första år som tränare. Men styrelsen är nöjd med hans arbete. Han är lugn som person och passar in i policyn kring ledare i a-laget.

Södra har annars haft en stor ruljans på tränare de senaste åren. Men med Mais fortsättning hoppas Trsavec på mer kontinuitet.

– Det är alltid svårt med spelidéer när man byter tränare. Så det är positivt att Khoa fortsätter med det han har jobbat med under säsongen.

Här är alla klara spelare hittills:

✔Joakim Larsson

✔ Artur Poghosyan

✔ David Finn Andersson

✔ Jimmy Jönsson

✔ Robin Persson-Westberg

✔ Johannes Körkkö Söderström

✔ Fernando Cortes Rodriguez

✔ Måns Riesser

✔ Martin Metsomäki

✔ Johan Hagelin

✔ Daniel Hedlund

✔ Claes Gustafsson

✔ Carl Enarsson