Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är sportchefens ambitioner med u-laget

Resultaten uteblev för Västanfors IF:s u-lag under premiärsäsongen. Men trots det ser klubben det som viktigt att behålla laget till nästa säsong.

För att försöka skapa en återväxt till a-laget i Västanfors introducerades den gångna säsongen ett u-lag i klubben. Laget bestod av en blandad kompott spelare. Från ynglingar till före detta a-lagsspelare som inte ville satsa längre.

När nu säsongen är slut kan Västanfors summera hur det gick. Och intrycken är blandade.

– Ser man på den här säsongen har det fallit väl ut att ha ett u-lag. Sedan har det varit svårt att få ihop folk till vissa matcher, men det beror på att a-laget då har spelat samtidigt, säger Västanfors sportchef Björn Forsberg.

U-laget förlorade 13 matcher av 18 under säsongen och hade en målskillnad på –44. Men resultaten är inte primära, menar Forsberg.

– Det är oviktigt var de hamnar i serien. Det är klart att de vill vinna, men syftet är att hålla i gång unga spelare som vill upp till a-laget. Det är jätteviktigt att få det att fungera.

Så tanken är att fortsätta med u-laget nästa säsong?– Absolut, det är det. Sedan måste vi se till att det finns folk till det också, säger Forsberg som inom kort ska prata med u-lagspelarna om ambitionerna till nästa år.