Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Systemaircups nya upplägg

Bara tio spelande lag, alla matcher på en och samma dag och ”bara” 5 000 kronor i prispengar till vinnaren. Så kommer det att se ut i System Air Cup som avgörs 22 februari.

– Målet var att köra med 20 lag, men vi fick inte ihop det. Den största orsaken var att det blev för dyrt för lagen, säger Skinnskatteberg SK:s kassör Gitte Parkatti.

Till i år införde arrangerande SSK en avgift per spelare man har med i laget. Det gjorde att många lag backade ur och inte ville spela.

– Vi måste få intäkter för hallhyran. Nu får vi i stället gå med en liten förlust, men då lever cupen kvar i alla fall. Om vi skulle ställa in i år kanske det inte skulle bli något nästa år, säger Parkatti.

I fjol fick Skinnskatteberg, som vann cupen, 10 000 kronor. Men på grund av de få lagen i år är prispotten ”bara” 5 000 kronor.

Vad tycker ni om lösningen?– Vi tycker att det är tråkigt. Det tycker många lag också. Jag satt och ringde runt i går (läs söndag) till alla och informerade och frågade om det var okej.

– Vi får ta nya tag till nästa år. Vi får göra ett bättre jobb och vara ute tidigare.

Lagen i cupen:

Grupp 1: Skinnskatteberg SK, Söderbärke GoIF, Valskog IK, Västerås BK30, Tortuna SK.

Grupp 2: Surahammars FK, Fagersta Södra IK, Ransta IK, Riddarhytte SK, Skogsbo/Avesta IF.