Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Västanfors bästa snitt på fem år

När resultaten kommer, kommer publiken. Och eftersom det går bra för Västanfors just nu har laget också sitt högsta publiksnitt på hela fem år.
– Det har varit mycket positivt snack runt bandyn, säger sportchefen.

Säsongen 2009/10 hade Västanfors ett publiksnitt på 257 åskådare per match. Efter det har siffran dalat. 2010/11 hade man i snitt 229 åskådare, 2011/12 låg siffran på 171 åskådare och i fjol 215.

I år ligger snittet dock aningen högre. Hittills har i snitt 230 personer tagit sig till IP varje match. När FP upplyser sportchefen Björn Forsberg om det höga snittet skiner han upp.

– Det är ju kanon, verkligen jättebra, säger han.

Vad tror du att det beror på att ni har högst snitt på hela fem säsonger?– Just till den här säsongen har det varit mycket positivt snack runt bandyn. Det gick bra för oss att få ihop ett skapligt bra lag och det gick bra för oss på försäsongen. Då får folk upp ögonen för det hela, säger Forsberg och tillägger:

– Det är resultatbaserat. Det är den krassa verkligheten.

Forsberg menar att det finns en stomme på ungefär hundra åskådare som tar sig till IP i vått och torrt. Det är personerna utöver det som man verkligen måste locka till bandyarenan.

– Det finns ett genuint bandyintresse här, vi har det bra förspänt på det sättet. De extra 100-150 personerna kommer på grund av att det går bra för oss. De som är idrottsintresserade går dit där det är bra idrott.

När Västanfors tog emot Team Katrineholm i söndags kom ”bara” 159 åskådare dit. Ändå är den siffran bättre än vad Grängesberg, tvåa i publikligan, totalt snittar i serien.

– 150 känns nästan dåligt, haha. Man har blivit bortskämd. Men det är ändå en ganska okej siffra en regnig söndag klockan tre.