Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Västanfors nya motstånd

Västanfors slipper u-lagen, får spela i en ren seniorserie och får förhoppningsvis bättre sammanhållning i laget. Det blir följderna när seriesystemet med största sannolikhet görs om.

Annons
Västanfors får förbereda sig för nya motståndare när serien drar i gång.

Den gångna säsongen var fem av sju lag i Västanfors IF:s serie u-lag. Inför matcherna visste aldrig VIF vilket motstånd de skulle få möta. U-lagen kunde ha med a-lagsspelare som gjorde stor skillnad på planen.

Men det blir det förmodligen ändring på till nästa säsong. Då ska VIF i stället möta enbart a-lag från både Västmanland och Örebro.

– Alla klubbar som har varit med (på mötena) är väldigt positiva. Det är i princip alla klubbar från Västmanland, säger VIF:s sportchef Mikael Wikman.

Och vad säger Örebro?– De började prata om det här redan i somras, så de är på det här.

För att förslaget ska gå igenom måste det klubbas på både Västmanlands och Örebro läns fotbollsförbunds årsmöten i mars. Men ett bakslag är högst osannolikt.

– Det kommer antagligen bli väldigt bra lag. Det gör att det blir bättre förutsättningar, säger Wikman och fortsätter:

– Jag ser inget just nu som säger att det inte skulle bli av.

Om förslaget går igenom kommer det i så fall också bli en u-lagsserie, med slutspel, och en flicklagsserie upplagd på samma sätt.

– U-lagsserien kommer säkert att hålla division 3-nivå. Vi kommer att spela med ett flicklag i division 1 också.

Även VIF:s kapten Lina Nilsson är positiv till serieförändringen:

– Jag tycker att det ska bli spännande att möta nya lag. Vi har bara mött lag härifrån, så det kanske blir ett annat sätt att se på fotboll. Att resa lite längre, särskilt med buss, kan också vara bra för vår sammanhållning i laget, säger hon.

De längre resorna är inte heller något som oroar sporthefen Wikman.

– Det spelar ingen roll om man åker 45 minuter till Västerås eller en timme och en kvart till Örebro. Man tittar också på en resepott till föreningarna.

Här är lagen som ska ingå i serien: Västanfors IF, Kolsva IF, Norrby SK, Romfartuna GIF, Surahammars FK, IFK Västerås, Sköllersta IF, Adolfsbergs IK, Garphyttans IF, Guldsmedshytte/Stråssa BK, Hallsbergs BK och IFK Kumla.

Annons