Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är VIF:s norska förstärkning

Västanfors redan starka trupp förstärks ytterligare till den annalkande säsongen. Från Västerås SK:s J20-lag kommer två spelare med tunga meriter.

Västanfors fortsätter sitt samarbete med VSK även i år. Nu är det helt klart vilka spelare som kommer att lånas ut till och från Västanfors respektive VSK i det nya utvecklingsavtalet.

Från VSK kommer 19-årige norrmannen Ola Stokke och den lika gamla västeråsaren Johan Olsson. Stokke är en anfallsspelare medan Olsson spelar i försvaret.

– En skridskostark forward med ett mycket bra skott och näsa för mål, säger Västanfors sportchef Björn Forsberg om Stokke, som spelade med juniorlandslaget förra säsongen och har ett VM-silver på meritlistan.

Johan Olsson elitseriedebuterade med VSK förra säsongen och har utmärkt sig som en stenhård back med bra spelsinne. I VSK:s bortamatch mot IFK Kungälv i fjol blev han till och med utsedd till matchens lirare.

Varför blev det just de två spelarna?– Först och främst har de (VSK) kollat vilka som vill. Vi ska inte tvinga någon till Västanfors. Men VSK har bestämt att de här passar bäst in i division 1 för att utvecklas på rätt nivå, säger Björn Forsberg.

VSK:s utvecklingsansvarige Thomas Lövstedt är inne på samma spår.

– De mår bra av att spela seniorbandy. Våra tränare ser inte att de skulle få så mycket speltid i a-laget. Därför är det bra att vi har samarbetet med Västanfors. De (Stokke och Olsson) var sugna och ville verkligen det här.

I och med att VIF får in två juniorer till innebär det att laget får ha fyra avbytare på bänken under varje match.

– Men om det är någon av dem som tar plats i startelvan kommer de så klart att spela. Det blir flera spelare som konkurrerar om platserna, säger Björn Forsberg.

VIF å andra sidan lånar ut Jesper Granström och Mattias Selin till VSK:s J18-lag.

– Det är de som har kört på med a-laget och visat att de vill spela. Det är dem man vill ge chansen. De kommer att utvecklas på ett annat sätt där än att spela i division 2 eller sitta på bänken med a-laget, säger Forsberg.

Även Thomas Lövstedt ser fram emot att få bevittna Granström och Selin på isen.

– Jag tror att det är bra för killarna att få spela med spelare i samma åldersklass. De har kommit in riktigt bra i gruppen har jag hört. Det är viktigt att de tycker att det är kul, säger Lövstedt.

Både Mattias Selin och Jesper Granström gick tidigt på is med VSK. I augusti gjorde de sina första ispass. Och redan nu kan de utvärdera vad de har fått erfara hittills.

– Man utvecklas där också eftersom det är en hög nivå. Man blir äldre och fortsätter att utvecklas i den här åldern. Men självklart vill jag vara kvar i Västanfors också, det är ju också utvecklande, säger Jesper Granström.

Dessutom kommer Mattias Eriksson, som till vardags spelar med VIF:s u-lag, få chansen med VSK:s P15-lag.

– Det var ett önskemål från hans sida att spela på rätt nivå. Det är kul att han vill utvecklas och spela bandy, säger Forsberg och passar på att hylla VSK:s som förening:

– Det är kanon att vi har ett så pass bra samarbete med en sådan stor klubb som VSK. Det finns ingen annan förening i närområdet som har de resurserna.

Från VSK:s sida är man också nöjd med att Mattias Eriksson förstärker laget.

– Jag har stora förhoppningar på det laget och tror att Mattias kommer att göra bra ifrån sig. Det är en bra åldersklass, säger Thomas Lövstedt.

Sedan tidigare är det klart att Adam Johansson även ska träna med VSK:s a-lag.