Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är yrkena som lättast ger jobb – och inte jobb – i år

Vill du ha nytt jobb 2018? Då är möjligheterna störst om du är sjuksköterska, förskollärare eller civilingenjörer inom maskinteknik enligt Arbetsförmedlingen.

Annons

Arbetsmarknaden i Västmanlands län kommer fortsatt gå starkt enligt Arbetsförmedlingens jobbprognos för 2018. 1 100 nya jobb väntas tillkomma i länet, och därtill många öppningar efter pensionsavgångar. Bäst möjligheter till nytt jobb har sjuksköterskor, förskollärare och civilingenjörer inom maskinteknik.

– Vi har stor efterfrågan inom många yrkesområden i länet, bristen på arbetskraft är påtaglig inom främst vård och omsorg, pedagogiskt arbete och bygg och anläggning. Det ger goda möjligheter till jobb, men fullföljd gymnasieutbildning är ofta ett krav, säger Marcus Löwing, analytiker på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Varslen ökar i länet – minskar i landet totalt

Den som fullföljt en yrkes- eller högskoleutbildning har störst chanser. Även om det för högskoleutbildade chefsassistenter och vd-sekreterare kommer vara tuffare.  

Inom övriga utbildningsnivåer är jobbmöjligheterna extra goda för motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer, underhållsmekaniker och maskinreparatörer, lastbilsförare och tunnplåtslagare.

Det är svårare att få jobb som vaktmästare, butikssäljare och brevbärare då konkurrensen om dessa jobb är hård.

Läs även: Nio yrken som kommer att anställa i framtiden

Annons