Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns bästa rastplatsen

Motormännen har utsett länets bästa rastplatser. Västmanlands bästa finns i Fagersta.

Motormännen utser varje år landets bästa rastplatser. 270 av Sveriges cirka 350 rastplatser har kontrollerats vid minst två tillfällen av Motormännens vägombud.

Eskiln i Fagersta är länets bästa rastplats. Och Sveriges sjätte bästa.

Rastplatserna har bedömts på utformning, parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, tillgång till sittplatser, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning.

– Rastplatserna är populära bland bilisterna, och de har en viktig funktion att fylla vid längre resor och då speciellt på sommaren. Det är nödvändigt att på ett enkelt sätt kunna stanna längs vägen och ta en paus. Är rastplatserna inbjudande stannar fler, säkerheten ökar och upplevelsen blir ännu trevligare, säger Erik Kjellin trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen i ett pressmeddelande.

Många trafikolyckor beror på att föraren varit alltför trött, därför har rastplatserna även en viktig trafiksäkerhetsfunktion. Vila och pauser förebygger trafikolyckor.

– En trött förare kan vara lika farlig som en berusad förare och därför kan femton minuters vila och en kopp kaffe göra underverk för att du säkert ska ta dig till ditt resmål. Trötthet är ett försummat trafiksäkerhetsproblem och orsaken bakom många olyckor. För att motverka trötthet i trafiken är det därför viktigt att det finns trygga, välskötta rastplatser som inbjuder till vila. Det gör våra vägar säkrare, säger Erik Kjellin.