Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här förlänger du sommaren

I Sverige har hösten gjort sitt intåg men runt medelhavet dröjer
värmen kvar ett bra tag till. Många orter är till och med bättre i
september och oktober. Förläng sommaren - på fyra olika härliga
resmål.

Formentera

Den lilla ön Formentera är en av de baleariska öarna, men betydligt lugnare än sin granne Ibiza. Här är vattnet turkost kristallklart och sanden vackert vit, ön är medelhavets svar på Karibien. Du når den med färja från Ibiza.

Temperatur: september: 19-28, oktober: 16-24

Vattentemperatur: september: 24, oktober: 22

Sicilien

Sicilien är ett mångsidigt resmål med vacker natur, underbar mat och vänliga människor. Hit går det både charter och lågprisflyg. Man kan till exempel resa till Trapani och därifrån ta båten till de egadiska öarna Marettimo och Favignana, paradisiskt vackra. Res annars till Palermo och ta tåget till små pittoreska städer som Cefalù. I augusti är det både väldigt hett och fullt av turister på Sicilien, så hösten är egentligen en bättre tid att resa dit.

Temperatur: september, 19-26, oktober, 16-22

Vattentemperatur: september, 25, oktober, 22

Kreta, Aten

Storheterna Kreta och Aten lockar resenärer till Grekland under både september och oktober. Vädret är då ungefär som under en bra svensk sommar. Perfekt alltså för att både titta på klassiska turistmål och hinna med en fetasallad vid havet.

Temperatur: september, 19-27, oktober, 16-23

Vattentemperatur: september, 24, oktober, 22

Datça

Turkiska Datça ligger i närheten av Marmaris, och är full av små vikar och bukter. Vid halvön kan man alltså hitta en någorlunda undanskymd bit strand. Här är livet lugnt och stilla. Titta på de vackra gulets, båtarna som glider förbi, eller gör en utflykt till Knidos för att se på amfiteatern.

Hit kommer man med buss från Marmaris eller färja från Bodrum.

Temperatur: september, 17-30, oktober, 13-25

Vattentemperatur: september, 25, oktober, 23