Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här knäcks Enarsson – igen

Två gånger var inte nog. I matchen mot Arboga Södra skrek Calle Enarsson ut sin smärta. Nu befaras det att han har brutit foten på samma ställe – för tredje gången.

Det var i den första halvlekens sista minut som olyckan var framme. Enarsson slog iväg en boll och satte ner foten. Precis samtidigt fick han en stämpling över foten.

Skriken som ekade över Onsjövallen var talande och många förstod nog vad det gällde.

– Han sa att det var på samma ställe som senast, säger Fagersta Södras sjukgymnast Daniel Gustafsson.

Och när Gustafsson pratar om "samma ställe" vet alla insatta vad det handlar om. Calle Enarsson har två gånger tidigare brutit foten på samma ställe. Senast i februari rehabtränade han efter att han hade brutit foten i januari. Men nu är det alltså tillbaka till rehabträning för Enarsson – igen.

– Vi får vänta på röntgen. Det gick inte att se om något ligger snett. Jag klippte bort hans strumpa, men sedan fick jag inte fortsätta eftersom han hade så ont, säger Gustafsson.

Om något är brutet, hur länge kan han vara borta?– Först ska han ha gips i fyra till sex veckor. Sedan väntar rehab. Så han kanske är tillbaka till hösten.

Tränare Khoa Mai var efter matchen nedstämd efter att ha sett sin andra kapten försvinna på kort tid (Martin Metsomäki är sedan tidigare knäskadad).

– Det är svårt att inte bli tagen. Det är klart att det påverkar oss, han är en viktig spelare, säger han.

Fagersta Södra vann matchen mot Arboga Södra med 1–0 efter ett nickmål i den första halvleken signerat Johan Adamsson.

Läs mer om matchen, Peter Räikkönens comeback och Daniel Hedlunds nolla i fredagens e-tidning.