Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kommer Johanna Möller avtjäna sitt livstidsstraff

 
Johanna Möllers liv bakom murarna
Visa alla artiklar

Livstidsdömda Johanna Möller kommer att avtjäna sitt straff på kvinnoanstalten i Ystad efter ett beslut från Kriminalvården, det skriver Expressen. Man bedömer samtidigt att det finns stor risk för rymnings- eller fritagningsförsök.

Johanna Möller dömdes i Hovrätten i slutet av februari till livstids fängelse för bland annat mord och försök till mord på sina föräldrar. Hon har spenderat den senaste tiden med att skriva en bok, isolerad på Hinsebergsanstaltens riksmottagning.

Nu har Kriminalvårdens beslut kommit och i det framgår att Johanna Möller ska avtjäna sitt straff på kvinnoanstalten i Ystad, enligt Expressen. Anstalten har säkerhetsklass två, vilket är näst högst.

I beslutet framgår att risken för att Johanna Möller använder sig av hot och våld, eller att hon gör sig skyldig till annan misskötsamhet eller kriminalitet, bedöms vara hög.

Dessutom bedömer Kriminalvården att risken för rymnings- eller fritagningsförsök också är hög.