Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kör FAIK första ispasset 

Sega ben, menade nyförvärvet Robin Tyringer. Men Mattias ”Tjatte” Karlsson var imponerad av farten på FAIK-spelarna under lagets första ispass på Fagerliden.

Äntligen är isen lagd på Fagerliden. Fagersta AIK skulle ha tränat redan i måndags, men på grund av att isen inte var helt klar sköts premiärispasset upp till tisdagskvällen. Det innebar ännu ett dygns lång väntan för FAIK-spelarna att få testa skridskorna mot dess rätta underlag. Och när de väl kom ut på isen i går kväll såg de ut som kor på ett kosläpp.

Full fart direkt! Jag blev imponerad, jag trodde inte att de skulle vara så här rappa så här tidigt på säsongen, säger FAIK:s nye tränare Mattias ”Tjatte” Karlsson.

Det var ditt allra första ispass med FAIK. Hur kändes det på isen?– Det kändes bra, det var kul. Men nackdelen är så klart att vi är kort om folk.

Ja, problemet med en tunn trupp är överhängande för FAIK. På isen i går fanns bara sexton utespelare plus två målvakter. Alldeles för få, enligt tränarstaben.

– För tillfället är det en för tunn trupp, ja. Jag vill ha 20-25 spelare för att det ska bli optimalt. Men det är ingen panik ännu, säger Karlsson.

De båda poängkungarna i FAIK, Pontus och Jonas Ekegren, är just nu bortresta och väntas komma hem först efter en dryg vecka.

Klubben fiskar fortfarande efter spelare som kan vara sugna att spela, och ett problem är också att väldigt få spelare från det nedlagda division 3-laget hade lust att fortsätta satsningen i division 2.

– Men det såg bra ut i alla fall för att vara första träningen. Lite ringrostiga ben, men annars bra, säger Mikael Adamsson som är tillbaka som assisterande tränare i laget efter några års uppehåll.

Det var inte bara FAIK:s nye tränare som gjorde debut på isen med sin nya klubb. Även Robin Tyringer, från Avesta, fick i går träffa sina nya lagkamrater för första gången ute på isen. Och han gillade det han såg.

– Jag tror absolut att vi får ett bra lag i år, det såg bra ut där ute.

För din egen del, hur var det att spela med dina nya lagkompisar?– Det kändes bra. Men lite segt i benen är det fortfarande. Jag har lagt med fokus på att träna benen under sommaren, så det kommer nog, säger Robin Tyringer.

Under ispasset i går började Mattias Karlsson direkt att indoktrinera sina nya spelare i sitt tänkta spelsystem. En omställningsövning nöttes gång på gång för att få den att fungera i tvåmålsspelet sedan.

– Ja, vi får nöta mycket, säger Karlsson.