Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kostar kebabpizzan minst

När nyårsaftons finkläder byts ut till mjukisbyxor så är det få som orkar ställa sig i köket. Kebabpizzan är favoriten på årets mest populära pizzadag.

Annons
Pizzasugen. David Markström brukar äta pizza i Fagersta och anser att det finns gott om bra pizzerior här.

–Alla älskar kebab, skrattar Moustafa Ali, som äger US Pizza i Fagersta.

Det ligger nog något i det han säger. Enligt en undersökning av hemsidan onlinepizza.se så toppar kebabpizzan listan i både Sverige och Fagersta, strax efter den egenkonstruerade pizzan.

När Fagersta-Posten undersökte var stans billigaste kebabpizza finns så var det just hos honom, på US Pizza. Men även om priserna är lägre, så ska det inte vara någon skillnad på kebabens kvalité.

– Det är en stor konkurrens bland pizzeriorna i Fagersta, och därför så håller vi priserna lite lägre. Vad jag vet köper alla pizzeriorna in samma kebab, säger han.

Att nyårsdagen är årets mest pizzatäta dag är något han kan intyga. Förra året hade de mer än 50 utkörningar på samma dag.

– Vi märker att det är mycket högre tryck på nyårsdagen. Folk orkar inte laga mat och vissa orkar knappt ta sig utanför dörren, menar Moustafa.

Sedan pizzerian anslöt sig till onlinepizza.se, där man kan klicka fram en pizza enda till dörren, så har US Pizza korats till Fagerstas bästa pizzeria tre år i rad.

– Det är roligt att vi får så bra omdömen. I Expressen blev vi dessutom tolva i hela Sverige, berättar han.

Sammanlagt är det elva pizzerior som delar på Fagerstas knappt 13 000 invånare, och då är inte övriga restauranger som serverar pizza inräknade.

På en av pizzeriorna sitter David Markström, 45 år, tillsammans med Therese Wiberg, 43 år. Båda är sedan tidigare Fagerstabor men är nu bosatta i Västerås. De passade på att äta pizza i väntan på sin son som hälsar på en kompis. Men att äta pizza på nyårsdagen är ingenting de har på rutin.

– Då brukar det oftast bli lite rester från nyårsafton, berättar David.

Han tror att många väljer pizzan på nyårsdagen eftersom det är många som dricker alkohol dagen innan.

–Det är nog mestadels för bekvämlighetens skull, jag tror inte det är många som orkar ställa sig i köket och göra något avancerat när man är bakfull, säger David och skrattar.

Både David och Therese, som bott i Fagersta en större del av sitt liv, håller med om att priset egentligen inte spelar någon roll när man väljer vilken pizzeria man ska gå till.

– Jag väljer i alla fall efter smaken, priset är inte så viktigt eftersom det inte skiljer sig så många kronor, menar David.

När de själva väljer pizzeria vid sina besök i Fagersta så har de sina favoriter, men tycker också om att prova nya ställen.

–I Fagersta så finns det så många olika pizzerior, så här kan man prova lite nytt varje gång, säger David.

Billigaste pizzan. USpizza har Fagerstas billigaste kebabpizza, 65 kronor.
Annons