Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kritar Per-Ols förstalina på

De är utan tvekan ovärderliga för Per-Ols herrar. Nu har lagets sammansvetsade förstafemma kritat på nytt kontrakt.
– Det vore kul att gå upp i division 1, säger Jonas Sandberg.

Publiken i Fagerstahallen har blivit vana vid att se den poängsprutande femman producera för laget. Den gångna säsongen gjorde de sammanlagt 177 poäng tillsammans. Och under måndagen kom den sista påskriften. Nu är Magnus Bäckman, Daniel Snickars, Emanuel Vantaa, Jonas Sandberg och Eric Hult klara för nästa säsong.

– Det var ett ganska självklart val. Det blir mer satsning nu och jag vill vara med på det tåget, säger Eric Hult och får medhåll av Daniel Snickars:

– Vi pratade ihop oss ganska snabbt efter säsongen. Om vi skulle stanna så skulle alla i femman stanna, säger han.

Fortfarande fattas dock byggdelar innan laget är helt klart. Det finns andra spelare i truppen som inte har kritat på ännu. Och påskrifter från dem, plus några nyförvärv, ser Jonas Sandberg som otroligt viktigt om Per-Ols ska kunna växa ytterligare nästa säsong.

– Vi måste få in mer folk. Det fungerar inte att vara 10-12 personer på en träning, säger han och tillägger:

– Jag har varit med Per-Ols ända sedan de spelade i division 4. Det vore kul att gå upp i division 1.

Sportchefen Johan Andersson är i full gång med att fortsätta skriva kontrakt med spelare. Han vet också att en tunn trupp kan fälla avgörandet i kritiska lägen i matcher. Både spets och bredd behövs. Men samtidigt förlitar han sig mycket på sin förstafemma.

– De är en trygghet till nästa säsong. Det känns stort att de väljer oss. När de gör så mycket poäng vet man att andra klubbar hör av sig. Jag är glad att de har valt det här nu. Jag har samma krav på dem till nästa säsong, säger Andersson.

Precis som Jonas Sandberg påpekar räcker det inte att vara 10-12 spelare på träningarna. Det är även Johan Andersson medveten om. Han menar att det vore optimalt att ha en träningstrupp på 22 utespelare och 2 målvakter. Men ett mer realistiskt mål är 15 utespelare.

– Jag har haft kontinuerlig kontakt med de spelare som har varit och tränat (provtränat, reds anm) med oss. Men det är svårt för dem att säga ja eller nej i april. Många vet inte vad de gör när det blir september. Det är också kul att spelare själva har hört av sig till oss och vill träna. De vet vad vi går för och vad vi kan. Förhoppningsvis har vi ett gått rykte. Men det är svårt att locka spelare, vi ligger fel geografiskt.

Till nästa säsong kommer Per-Ols herrar att ha ett a-lag, ett u-lag och ett juniorlag. Bara det ska kunna lyfta verksamheten och öka konkurrensen. Men då ställer Johan Andersson krav på resten av klubben.

– Vi måste börja samarbete bättre mellan lagen. Det positiva är att vi har uppmärksammande talanger som fick chansen i slutet av säsongen och gjorde det bra.