Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här läggs ny asfalt i Fagersta

Årets asfalteringsarbete i Fagersta har inletts. Tolv sträckor ska asfalteras om till en kostnad av 4,6 miljoner kronor.

FAGERSTA. Varje vår kör Norra Västmanlands kommunalteknikförbund ett asfalteringsprogram i Fagersta och Norberg.

I Fagersta är det totalt tolv sträckor, på lika många vägar och gång- och cykelvägar, som asfalteras om. Till det kommer parkering och infart vid Fagerliden.

– I botten är det alltid på grund av ålder som vi genomför asfalteringarna. Sedan varierar det från väg till väg beroende av slitaget. Det kan vara allt i från hårda vintrar, tung trafik men också mycket är från allt grävande som sker nu när folk ska dra alla möjliga kablar under jord, säger Per Viklund, avdelningschef NVK.

Riktmärket för när det är dags att asfaltera om vägarna är när de är cirka 30 år gamla.

– Vi ligger lite efter. Vissa vägar är runt 40 till 50 år gamla. Såvida vi inte får mer pengar så kommer vi ligga därikring. Det är lätt att välja ut vilka vägar vi ska asfaltera, säger Per Viklund.

Tanken är att asfalteringsarbetena ska vara klart runt maj-juni så att vägarna kan användas under sommaren.

Förutom själva asfalteringen tillkommer det olika jobb omkring som att lägga nya kantstenar, lägga asfalt vid infarter och fylla upp med matjord runt omkring så att det blir snyggt och prydligt.

SETH JANSSON

[email protected]