Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här möts rivalerna på Fagerliden

Under säsongen har Ted Jokiniemi och Andreas Nordfeldt drabbats samman tre gånger i serien. Nu är de hemma i Fagersta för att återigen möta sin moderklubb Fagersta AIK. Den klassiska hemvändarmatchen väntar.

Som så många gånger förut arrangeras på juldagen Hemvändarmatchen på Fagerliden. Förmodligen inte matchen med mest adrenalin, i stället är det ett perfekt tillfälle för många gamla FAIK-spelare ute i Sverige att träffas och snacka hockey.

Och kanske är mötet mellan Halmstad HF:s Ted Jokiniemi och Kallinge-Ronneby IF:s Andreas Nordfeldt extra intressant. Under säsongen har de mötts i division 1F i södra Sverige och spelat riktigt heta matcher mot varandra. Men när nu Hemvändarmatchen väntar är de såta vänner igen och spelar i samma lag.

– Det ska absolut bli kul. Man träffar sådana som man har känt förut uppe på ”Fagge”, jag har fortfarande kompisar kvar, säger Andreas och får medhåll av Ted:

– Det är verkligen något jag ser fram emot att komma hem och spela den här matchen. Inte bara hockeymässigt. Det är kul att träffa vänner också.

Ted gör på juldagen sin sjätte Hemvändarmatch, medan Andreas tror att han är uppe i sin tredje eller fjärde. Båda hoppas på ett stort publikdrag. Men något rekord blir det nog inte. Då måste nog Tomas Sandström dra på sig skridskorna igen.

– Ja, första året var det en jättesuccé, då kom det säkert 800 personer. Men då var ju Sandström med, han drog nog lite extra, säger Ted.

Andreas, hur är det att möta Ted i Halmstad?– Det är alltid roligt att möta killar som man känner. När vi möts vid en tekning försöker jag alltid psyka honom lite. Jag håller alltid ett extra öga på honom och ser om han är på isen.

Ted, hur är det att möta Andreas i Kallinge?– Det är självklart lite kul. Han var alltid en spelare jag såg upp lite till när jag var yngre. Eftersom vi båda är centrar möts vi ofta i tekningscirkeln och då tar jag i lite extra.

Hemvändarna

Jakob Persson,

HC Vita Hästen J20+a-lag

Jesper Matsson,

Leksands IF J20

Rasmus Wallin,

Halmstad HF J20

Viktor Blom,

Falun J20+a-lag

Samuel Blücher,

Hedemora SK

Sebastian Varjomaa,

Hedemora SK

Ted Jokiniemi,

Halmstad HF

Andreas Nordfeldt,

Kallinge/Ronneby IF

Mats Einarsson,

Visby/Roma Hockey

Rasmus Sandström,

Hedemora SK

Oliver Nordmark,

Luleå HF J20

Felix Arnqvist,

Grums IK J20+a-lag

Dennis Gustavsson,

Avesta BK

Viktor Hedfors,

Grums IK J20