Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här semestrar du billigast

Det är i ett östeuropeiskt land som du får mest semester för
pengarna, enligt en ny jämförelse. Dyrast blir resan till Oslo.

Letar du efter en billig semester? Då är Bulgarien ett bra val, det visar en ny undersökning av prisvärda resmål. Trip Advisor har jämfört vad det kostar för två personer med en natt på ett fyrstjärnigt hotell, mat, drinkar och en taxifärd. I Bulgariens huvudstad Sofia landade slutsumman på blygsamma 1 119 kronor. Billigast efter den östeuropeiska staden är Hanoi i Vietnam, Warszawa i Polen, Sharm el Sheikh i Egypten och Budapest i Ungern.

Det dyraste landet var Norge, där motsvarande summa för en natt i Oslo blev 4 100 kronor. Men också i London, Zurich och Stockholm får man betala mycket för boende och mat.

Billigaste mackan

Också i en ny jämförelse av Hotels.com visar sig Stockholm och Oslo vara bland världens dyraste städer. I företagets så kallade Club Sandwich Index jämför de priser för en Club Sandwich i 28 städer världen runt. Mest betalar man för mackan i Genève, Schweiz, där den kostar hela 294 kronor. I Paris kostar den 183 kronor och i Norges huvudstad 178 kronor. Stockholm är den fjärde dyraste staden, där priset ligger på i snitt 154 kronor.

Billigaste priset för den kända mackan, 60 kronor, betalar man i indiska New Dehli. Mexiko, Taiwan, Colombia och Thailand har också bland de lägsta priserna.