Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här skiner solen mest

Vackert väder är vad många svenskar längtar till när de reser
bort på semestern. En ny undersökning avslöjar var solen strålade
allra mest i år.

Hurghada i Egypten, det är platsen värmetörstande svenskar bör åka till. Där är det nämligen störst chans till sol, enligt en webbundersökning med 369 000 nordiska gäster som rest med Ving, Spies eller Tjäreborg i sommar.

I Hurghada sken solen nästan 13 timmar per dag i juli 2012 och dagstemperaturen var runt 30 grader. Här i Sverige hade vi i stället en junimånad som var den kallaste sedan 1991.

- Vi har så kort tid med sol och värme i Sverige så om det regnar under midsommarhelgen får svenskarna panik och bokar solresor för fullt. Och så fortsatte det hela sommarlovet i takt med att regnmolnen låg som en tung filt över Sverige, säger Magdalena Öhrn, informationsansvarig på Ving.

Grekland och Turkiet

Sammanlagt 25 destinationer betygsattes, och i topp hamnade flest grekiska och turkiska destinationer. Även Kanarieöarna bedömdes, föga förvånande, som en bra soldestination.

Bäst sommarväder:

1. Hurghada

2. Kos

3. Marmaris

4. Bodrum

5. Rhodos

6. Heraklion,Kreta

7. Chania,Kreta

8. Gran Canaria

9. Teneriffa

10. Skiathos