Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här söker polishunden efter spår

Polishund sökte igenom området och letade efter spår i snön vid huset som brann i Baggå.

Larmet om branden kom strax efter klockan fyra på torsdagsmorgonen. När räddningstjänsten från Skinnskatteberg kom till platsen var huset, som enligt uppgift användes som fritidshus, övertänt.

Ingen människa fanns i huset när branden startade. Polisen misstänker att branden var anlagd.

I höstas brann ett annat fritidshus, bara några hundra meter från torsdagens brandplats. Och i Malingsbo, sju-åtta kilometer bort, inträffade under september flera bränder.

– Det har varit några bränder runt Malingsbo och vi hade också en inte så långt från den här, vi utesluter inte ett samband, säger Lars Eriksson.

– Vi ska se om vi kan hitta något som tyder på det.

Polisen i Dalarna tror fortfarande att bränderna i Malingsbotrakten var anlagda. Utredningen fortsätter, men något större genombrott har inte gjorts ännu.

– Vi har ingen namngiven man eller kvinna som är misstänkt, säger Bo Eriksson, presstalesman för polisen i Dalarna.

Under hösten patrullerade boende i området på kvällar och nätter. En som var med då var Hasse Karlsson som sedan många år bor Baggå. I går tittade han på resterna av Baggå gård, och tog en del bilder på förödelsen.

– Det här är tråkigt. Jag känner en av de tidigare ägarna, en gammal skolkamrat till mig, säger Hasse Karlsson.

– Jag är inte rädd. Men det är ju lite oroligt. Och jag vet efter många år som skadereglerare hur svårt det är för polisen att utreda bränder, säger Hasse Karlsson.

Polisen har inte kunnat undersöka det nedbrunna huset närmare än.

– Det är avspärrat på platsen och vi väntar in tekniker som ska göra en brandplatsundersökning. Det kan bli under fredagen, säger Lars Eriksson.

Men redan under gårdagen sökte polisen efter spår i området runt huset. Hundföraren Niklas Hedström var på plats med sin hund Bolt. Bolt hittade spår som kan komma från en eventuell gärningsman. Spår som i så fall visar vilken väg den personen tog sig fram till huset

– Det är svårt för hunden att hitta några spår. Nu har det varit ganska många människor och gått här, säger Niklas Hedström.