Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Har varit en dålig storslalomsäsong"

Den tunga storslalomsäsongen fortsätter för Frida Hansdotter. När den andra tävlingen avgjordes i världscupen Åre kunde hon inte ens bli bättre än den blygsamma 24:e-platsen från i går. I stället blev hon 26:a. Och hon var märkbart besviken efteråt.

Många trodde att Frida Hansdotter skulle bli ett säkert kort till den här storslalomsäsongen. Hennes fina insatser i fjol byggde upp förväntningarna rejält.

Men när nu säsongen går mot sitt slut kan det konstateras att Hansdotter tyvärr inte levde upp till förhoppningarna.

I den andra storslalomtävlingen i världscupen i Åre kom hon bara på 26:e plats.

– Det har varit en dålig storslalomsäsong för mig. Men förra året, så bra som det gick, var över förväntan, säger Frida Hansdotter.

När hon kom i mål i det andra åket skakade hon besviket på huvudet. Med 19 åkare kvar var hon redan långt efter.

– Jag känner att jag inte får drag under skidorna och då vet jag att det inte går fort. Och när jag känner att det inte går fort blir jag stressad och då går skidorna inte mycket bättre, liksom.

Hansdotter har bara tagit sig igenom de båda åken i fyra av sju storslalomtävlingar i vinter. Men trots det ser hon ändå något positivt i sitt åkande.

– Nu i år har jag ju åkt ur i många, men jag har i alla fall tagit poäng på fyra stycken. Och det har jag inte gjort förut något år. Så det är ändå okej. Men det är inte vad jag hade hoppats på när jag vet att jag kan.

I morgon ökar dock Hansdotters chanser dramatiskt. Då är det nämligen dags för slalom i Åre.

– Det ska bli kul att sätta på sig slalomskidorna. Jag har åkt bra hela vintern och det känns bra.