Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harold Nilsson slutar med kort varsel

Direktionen för Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK, tog i dag beslut om att Harold Nilsson slutar som förbundschef den 1 juli.

Annons

Harold Nilsson säger till Fagersta-Posten att han i nuläget inte vill kommentera saken.

– Jag vill vänta med att säga något tills alla papper är påskrivna och allt är klart.

Stig Bergman (V), ordförande i direktionen och kommunpolitiker i Norberg, och Hans Granlund (V), kommunpolitiker i Fagersta, deltog inte i beslutet.

Läs mer: Prislapp för en eventuell avgång

Exakt hur stort avgångsvederlag Harold Nilsson får vill Stig Bergman inte gå in på förrän Fagersta kommun tagit ställning till beslutet då det är de som får bära nästan hela kostnaden.

– Jag kan säga så här. Det var ett dyrt avtal förut men då fick vi något ut av det. Nu ska man betala för någonting som man inte får tillbaka, säger Stig Bergman.

Du kan inte säga hur lång tid den löper över då?

– Nej då kan du räkna ut hur mycket han kommer få.

Han har varit för att Harold Nilsson ska få vara kvar vilket, enligt honom, Norbergs kommun stått bakom. Därför kommer Harold Nilsson få göra några projekt åt Norbergs kommun under hösten.

– Det är några byggnationer och projekt vi behöver hjälp med som idrottshallen och cykelvägar till exempel. Men han kommer inte jobba för NVK utan det är för Norbergs kommun, det är viktigt att ha med sig, säger han.

Tillfördnad blir Ola Carlsson i Harold Nilssons ställe under tiden direktionens presidium börjar leta efter en ersättare.

Läs också: Flera frågetecken kvarstår

Läs även: ”Har inte angett några skäl”

Annons