Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt resetryck på höstlovet

Efterfrågan på höstlovsresor är stor i år och vill du komma iväg
är det hög tid att boka. Sol och bad på Kanarieöarna lockar flest -
men storstadsresor blir också mer populära.

Annons
Kanarieöarna är populära i år. Här syns Teneriffa.

Höstlovet är en tid då många svenskar väljer att resa bort. I år kom bokningarna av resor igång något senare, antagligen på grund av den kvardröjande värmen. Men nu passar rekordmånga många på - enligt resebyrån Ticket har försäljningen ökat med 13 procent jämfört med förra året.

- Det är störst åtgång på charterresor som sträcker sig exakt över höstlovet. Det beror främst på att det blivit svårare för barn att få ledigt från skolan utanför loven, säger Maria Gertell, PR-ansvarig på Ticket.

Charterföretaget Ving har redan sålt 85 procent av sina resor. Fritidsresor har märkt av en ökning i försäljningen på hela 40 procent och Apollo har sålt 48 procent fler höstlovsresor än förra året vid den här tiden.

Flexibla resenärer

Lättast att hitta en resa får som vanligt resenärer som kan vara mer flexibla.

- Har man inte barn i skolåldern eller har möjlighet att välja att inte resa fredag, lördag eller söndag innan höstlovsveckan, finns mer att välja på och till lägre priser, säger Kajsa Moström, informationsansvarig på Apollo.

Hon föreslår Marocko som ett prisvärt alternativ, samt Grekland. Företagets bäst bokade resmål inför lovet är Madeira - som fått ett uppsving i spåren av Egyptenkrisen - följt av Cypern, Jordanien, Fuerteventura och Gran Canaria. För Ticket är Gran Canaria höstens mest bokade resmål. Men också storstadsresor blir allt mer populära och London är årets storfavorit. Under höstlovet har många familjer efterfrågat paketresor till Warner Bros filmstudio, där alla Harry Potter-filmer spelades in.

Hos Fritidsresor är, förutom Kanarieöarna, Turkiet och Mallorca populära destinationer i höst. Men den som kan ta ledigt lite extra kan göra klipp även till Thailand.

Fakta/Höstlovsresor

+Höstlovet är ett skollov och inträffar vecka 44 för helaSverige.

+Tre av fyra resor är bokade hos Fritidsresor, sju av tio är bokadehos Apollo och Ving har sålt 85 procent av resorna tillhöstlovet.

+Tickets topplista över höstlovsresor är:

1. Gran Canaria

2. London

3. Teneriffa

4. New York

5. Paris.

Annons