Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hatten av för Hedins hattrick

Lovisa Hedin inledde säsongen på samma sätt som hon avslutade den förra: Som målskytt. Och hon nöjde sig inte med ett mål. Till slut blev det ett hattrick i Västanfors premiärseger med 3–1 borta mot IFK Västerås.

Västanfors anfallare Lovisa Hedin verkar ha prickat in storformen direkt. I lagets premiär borta mot IFK Västerås visade hon att hon kan göra mål på flera olika sätt. Med finess, med kraft och med kyla.

– Det var riktiga klassmål. Hon är värdefull för oss. När hon går fram är det som att hon bara ska göra mål, säger Västanfors tränare Pelle Olander.

Och visst var det klassmål. Efter en knapp halvtimme kom en lång boll från målvakten Hanna Eldstål fram till Hedin som sprang sig fri. Men backarna hann upp henne, och i stället för att skjuta skottfintade hon. Därefter tog hon ett steg åt sidan och sköt bollen med yttersidan lågt i mål.

Precis före halvtid var det dags igen. Då snappade Hedin upp en misslyckad bakåtpassning. Från dålig vinkel nere vid kortlinjen dunkade hon upp bollen i nättaket.

– De (backarna) hade ingen ordning. De var inte samspelta, säger Hedin.

IFK Västerås reducerade på straff i den andra halvleken, men bara några minuter senare var det Västanfors tur att få chansen från straffpunkten efter att Hedin fallit i en närkamp. Säkert satte Hedin själv straffen till höger om målvakten och punkterade matchen.

– Jag sätter den alltid i det hörnet, haha.

Läs mer: Pelle Olander pekar på vad som var bra och dåligt rent spelmässigt i matchen. Frida Mattson berättar om sin förmodade hjärnskakning. Och FP listar det bästa från Västanfors premiär. Läs allt i måndagens FP.