Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hauki leder Virsbos nysatsning

Nu är Virsbo IF:s herrar tillbaka i seriesystemet. Laget har anmält sig till division 3 till nästa säsong – och ambitionerna är höga.

– Vi ska förhoppningsvis hamna så långt upp som möjligt i serien. Vi ska inte bli några strykpojkar, säger lagets nytillsatte tränare Per-Ola Schilström.

Just Schilström började sin tränarkarriär i SK Trim, så nostalgin är på hög nivå när han återvänder till Virsbo.

– Det känns som att komma hem igen, säger han.

Virsbos herrar fanns inte med under den gångna säsongen i seriesystemet. Men ett sug efter en comeback har gjort att man nu vågar satsa igen. Spelare från Surahammar, Fagersta och även Västerås har visat intresse för att börja spela med laget.

– Ja, det var många som var sugna, som jag har förstått det. Jag hade aldrig provat det här om det inte var seriöst, säger Schilström.

En spelare som helt klart kommer att bli en kugge i laget är Paul Hauki, som återvänder efter en säsong i Per-Ols IBF.

– Det känns skönt att komma tillbaka till hemmaplanen igen, säger Hauki.

Det är Hauki och Ari Leskelä som har drivit frågan om en comeback i seriesystemet för herrlaget. Och nu ser de fram emot hösten.

– Vi måste ha inställningen att bli ett slagkraftigt lag. Vi går in till hundra procent, säger Leskelä.

Enligt honom var det också ett självklart val att värva Per-Ola Schilström som tränare.

– Vi hade ju Per-Ola för ett tag sedan. Och han har alltid funnits där bakom och ställ upp. Vi vet vad han går för och vad hans mål är.