Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haukis drömcomeback

Det var inte ens tänkt att han skulle spela fotboll den här säsongen. Men när derbyt mot Riddarhytte närmade sig blev suget för stort. Och Paul Haukis comeback kunde knappast ha slutat bättre. På egen hand avgjorde han matchen med sitt 1–0-mål.

Inför den här säsongen sa Paul Hauki nej till spel med Virsbo i division 7. Han skulle lägga allt fokus på innebandyn, där han spelar i Per-Ols a-lag i division 2.

Men när derbyt mot Riddarhytte stod för dörren kunde han inte motstå frestelsen längre. Fotbollsskorna åkte på – och det tackar nog tränare Peter Widjeskog honom för i dag. Hauki avgjorde nämligen derbyt med ett drömmål.

– Jag såg att målvakten var långt ute. Då var det passande att chippa, säger matchhjälten.

Och målet blev riktigt snyggt. Av matchen återstod bara en kvart. Då fick Hauki en djupledsboll och från halva planen sprang han sig fri med målvakten. Iskallt lobbade han över målvakten och såg bollen gå in i mål.

Det målet, som betydde 1–0, blev också det enda i matchen.

Hauki föll ner på knä och sträckte armarna i luften.

– Nu blir det en fortsättning med fotbollen. Jag fick absolut mersmak, säger han med ett leende.

Virsbos tränare Peter Widjeskog hyllade sin forward efter matchen.

– Målet var skitsnyggt. Han (Hauki) har bara tränat två gånger med oss före den här matchen, säger han.

Lika bra som Hauki var framåt var Virsbos målvakt John Olausson bakåt. När Riddarhytte i slutet pressade på och skickade in höga bollar i straffområdet stod han emot allt och boxade bort bollarna.

– Det var skönt, det var min andra nolla för i år. Men det kändes som att vi hade bra koll på matchen, det var lugnt där bak, säger Olausson.

Virsbo och Riddarhytte turades om att vara spelförande. Virsbo hade stora delar av den första halvleken, medan det var ombytta roller i den andra. Men trots det fick Riddarhytte aldrig någon riktigt het målchans. Förlusten var också Riddarhyttes första sedan 2011.

– Det är lite tråkigt, men någon gång måste förlusten komma. Vi kom inte upp i normal standard och fick inte upp bolltempot, säger Riddarhyttes ordförande och till dagen tränare Roger Ingvarsson.

Riddarhyttes förlust innebär nu att laget tappar förstaplatsen i serien till just Virsbo. Men det är ingenting som tynger Ingvarsson. Tvärtom blickar han redan framåt.

– Det är klart att det är tungt med en förlust. Men vi tar dem på hemmaplan i höst, säger han.