Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemora fick FAIK på knä

"Vi blev ängsliga och tittade för mycket på puck."

Annons

På fredagskvällen sprack Fagersta AIK:s fina segersvit. Efter tio raka vinster tog det stopp borta mot Hedemora SK. Hemmalaget, också formstarkt med sex raka trepoängare i bagaget före matchen, vann med 5-2 (2-1, 0-0, 3-1).

FAIK startade matchen riktigt bra och var spelförande inledningsvis.

- Vi började bra och åkte mycket skridskor, säger tränaren Mikael Holmqvist. Efter tio minuter tog FAIK ledningen då Jesper Persson hittade rätt i powerplay. Efter målet tog dock Hedemora över och med två sena mål vände man till ledning efter 20 minuter.

- Vi blev ängsliga, fick problem i försvarsspelet och tittade för mycket på puck, menar tränaren.

I andra blev det något bättre. Defensiven blev tätare igen, men framåt ville det sig inte. Man fick spela fem mot tre i över en minut ganska tidigt, men åstadkom inte mycket.

Hemmalaget fick extra energi av det klarade boxplayspelet och vann skotten ganska klart även i den andra perioden, som slutade mållös.

FAIK gick in för tredje med en bra känsla, men bara ett par minuter in i slutakten så blev uppförsbacken brantare. Hedemora gjorde två snabba mål i den fjärde minuten och gick ifrån till 4-1.

Alexander Larsson skapade lite nerv i matchen med en reducering fem minuter senare och FAIK var på gång igen.

Med tre och en halv minut kvar satsade FAIK allt på ett kort. Man tog ut Tobias Bergström ur kassen och satsade på sex utespelare, men det gick som det oftast brukar gå

FAIK:s tio matcher långa segersvit tog därmed slut. Hedemora, som ryckt upp sig rejält efter en dålig start på serien, tog sin sjunde raka trepoängare och avancerade till tredje plats i tabellen. De tog också en gruvlig revansch för 9-3-förlusten på Fagerliden för en månad sedan.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten.

Annons