Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedins nya äventyr – siktar mot landslaget

I fotbollen vann hon skytteligan i division 3 i fjol. Och i innebandyn blev hon utsedd till turneringens bästa målvakt i distriktslags-SM. Men nu går både VIF och Per-Ols IBF miste om Lovisa Hedin.

Den talangfulla spelaren Lovisa Hedin har gjort sitt val. I höst flyttar hon till riksinnebandygymnasiet i Umeå.

– Jag ska i alla fall testa att gå där uppe. När jag var på SM fick jag en inbjudan att komma dit. Så jag tackade ja och åkte dit och provade, säger Hedin.

Hur kommer det sig att du väljer innebandyn före fotbollen?– Jag är bättre på innebandy. Och jag har lättare att komma med i landslaget i innebandy än i fotboll.

Men det är med blandade känslor Hedin flyttar upp. Då lämnar hon tryggheten i Per-Ols och Västanfors för ett helt nytt idrottsligt äventyr.

– Det är lite nervöst och läskigt. Men jag har minst en kompis som också ska gå där. Tova Eriksson som spelar i Rönnby, säger Hedin och sätter ord på hur det känns att lämna Per-Ols:

– Det är tråkigt att lämna sina kompisar. Men jag måste få utvecklas och det känns bra ändå. Jag har varit här i fem år eller något, och jag har inte lärt mig något nytt det här året.

Per-Ols får nu försöka hitta en lösning på målvaktssidan. Hur lösningen blir är ännu oklart. Men tränaren Pasi Leinonen jobbar på det i alla fall.

– Det är naturligtvis ett avbräck att hon lämnar. Man tar in en målvakt (i Umeå) och hon är den som kommer in. Så självklart tappar vi en duktig målvaktstalang, säger Leinonen och tillägger:

– Jag vet inte hur vi löser det i dagsläget. Men självklart tittar vi på hur vi ska göra och hur vi ska lägga upp det.

Hedin kommer i alla fall att spela fotboll med Västanfors fram till att hon flyttar.

– Ja, jag ska spela så länge jag kan, lovar hon.