Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helgutdelning av brev snart möjligt

Snart kan du få post i brevlådan på helgerna också, i alla fall under de dagar som morgontidningarna delas ut.

Ett nytt samarbete mellan DB Schenker privpak och MTD, MorgonTidig Distribution, gör det möjligt att få brev även på helgerna framöver. Tjänsten heter DB Schenker brev och kommer snart att lanseras över hela landet.

Den nya tjänsten vänder sig till bland annat e-handlare och konsumenter som vill ha tidiga morgonleveranser direkt till brevlådan. Breven kommer att delas ut tillsammans med morgontidningarna, före 07:00 alla dagar i veckan under hela året. Utdelningen ska skötas av MTD, som ansvarar för utdelningen av morgontidningar i hela landet. På så vis kan tidningsbuden dela ut breven samtidigt som de passerar lådorna med tidningarna.

I norra länsdelen är det Prolog KB som sköter distributionen av morgontidningar och delar bland annat ut Fagersta-Posten. Företaget är delägare i MTD och erbjuder snart därmed också morgontidiga brev.

– Just nu pågår en pilotstudie tillsammans med MTD, som är vår gemensamma spindel i nätet, berättar Johan Lundin, VD för Prolog KB.

När breven börjar delas ut i norra länsdelen är inte helt klart ännu.

– Vi räknar med att börja inom tre till sex veckor, säger Johan Lundin.